Despre mine

Fotografia mea
Va invit in lumea pura a Poeziei,..Lasa-ti gandurile sa zboare,Lasa-te purtat pe aripile visurilor Inchide Ochii citind Poezia si te vei regasi intr-o lume de Poveste...Traieste frumos,Gandeste pozitiv si fi optimist..Invinge tristetea cu zimbete,Ignora rautatea si plateste cu bunatate celor ce te dujmanesc..Bucura-te de tot ce te-nconjoara..Fi un Om bun.Cu Drag.Gabriel Razvan Stoica

sâmbătă, 28 martie 2020

CEA CE CRED ALŢII, NU ARE IMPORTANŢĂ

CEEA CE CRED ALŢII NU ARE IMPORTANŢĂ DECÂT DACĂ TU ÎI ACORZI IMPORTANŢĂ
16 mai 2015 by alexapioan Leave a Comment
Principiul după care trebuie să te ghidezi este următorul: „Ceea ce cred alţii nu are importanţă decât dacă tu îi acorzi importanţă”. Tu eşti singurul care face că lucrurile pe care le spun ei să conteze.

Apropo de asta, există o poveste foarte interesantă despre Buddha. În călătoriile lui a întâlnit un om care nu îl suportă şi care l-a insultat în fel şi chip. Au mers aşa drum lung, zile de-a rândul.

Într-un târziu, Buddha s-a întors spre tovarăşul lui de drum şi i-a spus: „Pot să te întreb ceva?”

„Ce anume?” a replicat omul.

„Dacă cineva îţi oferă un dar şi tu îl refuzi, cui îi va aparţine darul?”

Omul a răspuns: „Îi aparţine celui care l-a oferit”.

Buddha a zâmbit: „Corect, deci dacă eu refuz să accept abuzurile tale, nu-i aşa că îţi vor aparţine tot ţie?”

Omul a rămas mut şi s-a îndepărtat.

Când ne preocupă ce gândesc sau ce spun alţii despre noi, pierdem controlul asupra propriei noastre vieţi. În mare parte, presiunea apare pentru că acordăm importanţa unui anumit lucru. Întrucât este important să facem lucrurile bine, suntem mai atenţi la ceea ce facem. Problema este că, în loc să fim atenţi la cea ce dorim să realizăm şi să ne preocupe modul în care vom realiza lucrul respectiv, pe noi ne preocupă ce vor alţii. În felul acesta devenim îndârjiţi, iar când suntem îndârjiţi, probabilitatea de a eşua sau de a nu face faţă presiunilor este mai mare, fie că vorbim de sport, afaceri sau de orice alt domeniu. Cel mai rău este să devenim orientaţi spre exterior, în loc să fim orientaţi spre interior.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu