Despre mine

Fotografia mea
Va invit in lumea pura a Poeziei,..Lasa-ti gandurile sa zboare,Lasa-te purtat pe aripile visurilor Inchide Ochii citind Poezia si te vei regasi intr-o lume de Poveste...Traieste frumos,Gandeste pozitiv si fi optimist..Invinge tristetea cu zimbete,Ignora rautatea si plateste cu bunatate celor ce te dujmanesc..Bucura-te de tot ce te-nconjoara..Fi un Om bun.Cu Drag.Gabriel Razvan Stoica

sâmbătă, 28 martie 2020

ACELAŞI RĂSPUNS DAT DE UN ÎNŢELEPT

ACELAŞI RĂSPUNS DAT DE UN ÎNŢELEPT: “ÎNTR-ADEVĂR?” (POVESTE)
1 iulie 2016 by alexapioan Leave a Comment
Când fundamentul pe care vă construiţi acţiunile este armonizat în interior cu momentul prezent, acţiunile voastre primesc forţa de la inteligenţa Vieţii însăşi.
Maestrul zen Hakuin trăia într-un oraş din Japonia. Oamenii îi acordau mult respect şi mulţi veneau la el pentru a primi învăţături spiritual. S-a întâmplat însă că fiica adolescenta a vecinului de alături să rămână însărcinată. Când părinţii ei au întrebat-o, cu furie şi dojana, cine este tatăl, ea a sfârşit prin a le spune că Hakuin, maestrul zen, era tatăl. Foarte furioşi, părinţii s-au năpustit la Hakuin şi l-au anunţat cu urlete şi acuzaţii ca fiica lor mărturisise că el era tatăl. Răspunsul lui a fost: “Într-adevăr?”
Veştile despre scandal s-au împrăştiat în tot oraşul şi dincolo de el. Maestrul şi-a pierdut reputaţia, dar acest lucru nu l-a tulburat. Nimeni nu mai vrea să-l vadă, el însă a rămas neclintit. Când s-a născut copilul, părinţii feţei i l-au adus lui Hakuin.” Tu eşti tatăl, aşa că ai grijă de el.” Maestrul i-a acordat copilului o îngrijire plină de afecţiune. După ce s-a scurs un an, mama a mărturisit părinţilor ei, cuprinsă de remuşcări, ca adevăratul tată al copilului era tânărul care lucra la măcelărie. Foarte necăjiţi, aceştia s-au dus la Hakuin să-şi ceară scuze şi să primească iertarea lui. “Ne pare foarte rău. Am venit să luăm înapoi copilul. Fiica noastră ne-a mărturisit că nu tu eşti tatăl.” “Într-adevăr?” a fost tot ce a rostit acesta în timp ce le dădea copilul în braţe.
Maestrul răspunde exact în acelaşi mod falsităţii şi adevărului, veştilor proaste şi celor bune: “Într-adevăr?” El permite formei în care se manifestă momentul, fie ea bună sau rea, să fie aşa cum este şi în acest mod nu participa la drama umană. Pentru el există doar momentul acesta, iar momentul acesta este aşa cum este. El nu personalizează evenimentele. Nu este victima nimănui. Este atât de complet integrat în ceea ce se întâmplă, încât ceea ce se întâmplă nu mai are putere asupra lui. Doar dacă opuneţi rezistenţa faţă de ce se întâmplă sunteţi la mintea evenimentelor, iar fericirea sau nefericirea vă vor fi determinate de mersul lumii.
Copilul primeşte îngrijire şi afecţiune. Răul se transformă în bine prin puterea atitudinii lipsite de rezistenţă. Răspunzând întotdeauna solicitării momentului prezent, el se desprinde de copil atunci când vine momentul s-o facă.
Imaginaţi-vă în treacăt cum ar fi reacţionat egoul pe parcursul diverselor etape ale desfăşurării acestor evenimente.

Sursă: Un pământ nou: Trezirea conştiinţei umane/TOLLE, Eckhart. – Bucureşti: Curtea Veche, 2012, pp. 164-165.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu